خطرات چاقی و نوشابه برای کبد

Wiki Article

چاقی و خطر آن برای کبد


چاقی در بیماری کبد غیرالکلی نقش ایفا می کند. متاسفانه این نوع از بیماری کبدی افراد بسیاری را درگیر خود کرده است. این مشکل، زمانی پیش می آید که مقدار زیادی سلول چربی در کبد ذخیره می شود. با اینکه پزشکان دقیق نمی دانند چه چیزی باعث بیماری کبد غیرالکلی می شود اما این شرایط با اختلالات متابولیک (سوخت و ساز)، فشار خون بالا و سطح بالای تری گلیسیرید نیز در ارتباط است.

وقتی سلول های کبد، چربی زیادی پیدا می کنند ممکن است سیروز و نارسایی کبد اتفاق بیفتد. افراد در سن ۴۰ و ۵۰ سالگی نیز ممکن است دچار بیماری کبد غیرالکلی شوند، حتی تحقیقات این مشکل را در نوجوانان چاق نیز تشخیص داده است.

نوشابه


نوشابه های سرشار از قند، یکی از عوامل چاقی هستند و از این رو جای تعجب نیست که برای سلامت کبد نیز مناسب نباشند. تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه یک یا دو نوشیدنی شیرین استفاده می کنند نسبت به افرادی که نوشیدنی شیرین استفاده نمی کنند بیشتر در خطر کبد چرب قرار دارند. این خطر در بین افرادی که همین حالا هم از مشکل چاقی و اضافه وزن رنج می برند بالاتر است. در نتیجه کاهش خوردن نوشابه و نوشیدنی های شیرین می تواند هم در کاهش وزن کمکتان کند و هم در سلامت کبدتان.

کبد

استامینوفن


استامینوفن بدون نسخه به عنوان تیلنول و با نسخه به عنوان ویکودین یا پرکوست فروخته می شود. استامینوفن در دوز بالا می تواند باعث نارسایی کبدی و حتی مرگ شود. اگر اوردوز استامینوفن سریع درمان شود، شانس نجات یافتن از آن زیاد است اما تا جای ممکن باید از این حالت پیشگیری شود.هرگز بیش از حد توصیه شده استامینوفن استفاده نکنید و همچنین مطمئن شوید بیش از یک دارو که حاوی این مواد است را مصرف نکنید.
استامینوفن در داروهای زیادی به کار برده می شود که شامل بسیاری از داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی است.

دیگر داروها


علاوه بر استامینوفن، دیگر داروها نیز ممکن است به کبدتان آسیب برسانند. برای مثال استفاده طولانی مدت از استروئیدهای آنابولیک (هورمون های مردانه که برخی ورزشکاران برای افزایش عملکرد ورزشی شان استفاده می کنند) با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبدی در ارتباط هستند. مواد غیرقانونی از جمله هروئین و کوکائین here نیز می توانند به کبد آسیب بزنند.

عدم سوء مصرف مواد به دلایل بسیاری ضروری است، چه قانونی باشند و چه غیر قانونی. اگر متوجه نشانه های آسیب کبدی شدید ( از جمله زردی، تیرگی ادرار و یا درد در شکم ) با پزشک خود درباره داروهایی که استفاده می کنید با او صحبت کنید.

Report this wiki page